Over

    Adhigama:      Home     Introductie     Betekenis "Adhigama"     Medewerkers     Contact     Documenten    Nepal

 

Wat wil en doet

Adhigama?

 

 

 

 

Doelen

 

 

Produkten

 

 

Uw bijdrage

 

 

Support door 

 

 

Links

Nepal

 

 

 

 

Nepal is bekend vanwege zijn bergen: 8 van de 10 hoogste bergen ter wereld liggen in Nepal. Het  klimaat varieert over een afstand van 200 kilometer van een tropisch klimaat in een vrij vlak gebied ongeveer 100 meter boven zeeniveau tot een arctisch klimaat hoog in de Himalaya in het noorden.  

 

Naast de verscheidenheid in landschap en klimaat bestaat een grote culturele en ethnische en religieuze verscheidenheid. Er wonen tientallen volken die evenzovele talen spreken en er zijn vele religieuze uitingen. Die kunnen verschillende achtergronden hebben: hindoeistisch, boeddhistisch of animistisch, of een mengvorm daarvan.In het land worden tientallen talen gesproken door evenzovele volken.

 

Het gemiddelde inkomen is zo'n 500 per jaar. Tachtig procent leeft van de landbouw. Door de toenemende bevolkingsdruk kappen bewoners meer hout om op te koken en mee te verwarmen. Door de houtkap ontstaan grondverschuivingen.

Economische mogelijkheden voor het land liggen, omdat het niet aan zee ligt en bergachtig is, vooral op gebieden als toerisme, ICT en duurzame ontwikkeling ( zonneenergie, hydraulische energie).

 

Vanuit verschillende achtergronden is in Nepal behoefte aan kennis op diverse terreinen. Het land ligt niet aan zee en is grotendeels bergachtig. Veel dorpen zijn slechts bereikbaar via voetpaden. Er is een doorgaande weg oost west en een doorgaande route naar Tibet. Daarnaast was er jarenlang politieke onrust. 

 

Daarnaast is er vraag naar kennis op het gebied van landbouw, ICT, 

"good governance ", management. De culturele diversiteit is groot en dat speelt een rol in het functioneren van het land. Het gebrek aan kennis van hygine, de kwaliteit en beschikbaarheid van drinkwater, de verwerking van afvalwater en het opvangen van regenwater vormen een van de meest urgente problemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

    

 

Adhigama.nl 2008